Programma

Programma VisstickFeestje 3e editie - 30 januari

Tijdens de derde editie van VisstickFeestje gaan wij brainstormen over de toekomst van de creatieve sector in de Achterhoek. Hoe houden we Achterhoekers met een creatief beroep 'hier'? Kunnen we initiatieven bedenken om de sector te versterken en te verbeteren? Praat mee op 30 januari 2020! 

Erik Plageman

Als acteur kennen de meesten hem van commercials op tv. Hij speelt de rector van de school in de serie Brugklas, schrijft teksten en muziek voor films, theatervoorstellingen en liedjeszangers en arrangeert de muziek van zijn eigen muziekgezelschap de Larmoyantjes. Maar er is meer, je kunt hem tegenkomen als acteur of zanger bij diverse gelegenheden. Belangrijk voor Visstickfeestje is dat hij ook nog eens uit de Achterhoek komt!

Erik Plageman is een creatieve duizendpoot zoals je leest.


Plageman presenteert VisstickFeestje - de 3e editie.

Quotes

Dit zijn Melisa en Eline, founders van Quotes. Dé flexwerkplek voor jonge, ambitieuze ondernemers in de Achterhoek. Hun missie? Zorgen dat al het creatieve talent in het oosten van het land blijft. In januari openen ze de deuren van hun eerste vestiging.


Tijdens de derde editie van VisstickFeestje vertellen Melisa en Eline over hun initiatief en hoe dat de creatieve sector in de Achterhoek versterkt.

Lokalen

Zet creatieve ondernemers die (samen)werken, onderzoeken, creëeren, exposeren en organiseren in een voormalige basisschool en er ontstaat: Lokalen - ruimte voor creatief ondernemen 
Lokalen biedt ruimte aan ontwerpers, beeldmakers, conceptdenkers, kunstenaars, fotografen, duurzame doeners, dj's, muzikanten, interieurontwerpers, game-ontwikkelaars en andere creatieve ondernemers. Wij bieden zowel vaste als flexibele werkplekken voor (startende) ondernemers. 


De Lokalen zijn gastheer voor VisstickFeestje #3.

Eva Schuurman

Eva Schuurman studeerde aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam en won tijdens haar opleiding het Concours om de Wim Sonneveldprijs. Eva is inmiddels vele gelukkige jaren naast het podium actief als creatief schrijver, prozaïsch dichter en zelfstandig trouwambtenaar in binnen- en buitenland. Ze bestiert een gedichtenhuisje (op onder andere Mañana Mañana) waarin ze woorden tot zinnen maakt en deze daarna aan haar visite cadeau doet.


Tijdens VisstickFeestje komt Eva alle mooie plannen aan elkaar dichten.

Brainstormsessies

We startten VisstickFeestje met het idee dat er iets moest veranderen of gebeuren. We hielden ons op de achtergrond en onderzochten tot nu toe alleen.


Op 30 januari 2020 staan de brainstormsessies centraal. We willen namelijk samen met jullie, Achterhoekers met een creatief beroep, bekijken wat er nodig is om de Achterhoek leefbaar te houden voor de creatieve sector. 


Kom ook en brainstorm met ons mee! 

Amber Hofstede

Mijn naam is Amber Hofstede. Als jong meisje speelde ik al graag toneelstukjes voor m’n ouders. Mijn passie ligt bij het theater maken en het geven van theater aan kinderen & volwassenen. Als jonge ondernemer, opgegroeid in het kleine dorpje Beltrum, ben ik mij een weg aan het vinden in de creatieve sector. Maar én dan én hoe dan?! Gewoon aan de slag gaan. Theaterlessen geven, scholen benaderen, plannen schrijven, plannen herschrijven, voorstellingen maken en zoeken… Zoekende naar creatievelingen net als ik.

Ik vertel je mij graag meer over mijn persoonlijke zoektocht in de Achterhoek als theaterdocent en maker.

Olaf Putke

De vorige editie ontdekten we dat muziek tussendoor toch wel erg lekker is. Voor aankomende editie hebben we Olaf Putke voor de muzikale invulling van het programma!
Olaf Putke (15) maakt alternatieve americana met een sixties feel en persoonlijke teksten, vaak verwijzend naar maatschappelijke thema’s. Zijn muziek is geïnspireerd door artiesten als Wilco, Neil Young en JOHAN.

Copyright Statement

Contact

rick@visstickfeestje.nl
    rosanne@visstickfeestje.nl